Nu știu despre mamele voastre, dar a mea cumpără zeci (da, ai citit bine, zeci) de kilograme de ardei pe care îi coace cu spor cam toată vara. O admir, dar în același timp îmi amintesc ca ea face doar două feluri: nelipsita salată sau, mai pe șleau spus, ardei cu ulei și oțet, și tocănița de ardei copți. Pentru cei care nu sunt din regiunea Moldovei, tocănița de ardei copți se face din ceapă, roșii și ardei. Niște ustori poate, dar nimic mai mult. Așa că mai jos aveți o idee cum să înveseliți nelipsita salată de ardei copti.
Ingrediente:
- 4-5 ardei copți
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- busuioc
- telemea
- sare, piper
Instrucțiuni:
- Ardeii se taie fâșiuțe. Se sfarmă telemeaua pe deasupra și se adaugă busuiocul proaspăt. Puteți folosi și busuioc uscat.
- Se stropește cu ulei și oțet și se potrivește de sare și piper. Poftă bună să aveți!