loading

Supă de roșii la conservă cu busoicPosted by On

Asta este o supă de refacere. Merge ideal după o noapte lungă îmbibată cu licori felurite care se termină inevitabil cu o mână de prieteni dormind la tine sau, și mai bine, a doua zi după un festival cum a fost și cazul de față. Și vrei să te dregi, numai că nu știi cu ce. Și uite de aici a venit și rețeta. La fiecare 2 prieteni ai nevoie de o conservă de roșii. Matematică de bază. In 40 de minute e gata dar nu trebuie să stai lângă ea. În loc de crutoane recomand pâinea cu semințe.

Pentru 4 prieteni ai nevoie de:

  • 2 conserve de rosii (cuburi sau întregi)
  • 1 cub de supa (de pui sau vegetala)
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare, piper

Instrucțiuni

  1. Se taie ceapa julienne și se caramelizează la foc mic în cele 2 linguri de ulei.Se amestecă iar când se înmoaie se adaugă o lingură de zahăr. Se lasă pănă când prinde o culoare ușor maronie, dar să nu fie arsă.
  2. Se adaugă usturoiul și se lasă aproximativ 1 minut. Se adaugă cele 2 conserve de roșii. Se amestecă bine. Se umplu conservele cu apă și se adaugă la supa.
  3. Se adaugă cubul instant și se amestcă bine. Se gustă dupa 5 minute și se pune și a doua lingură de zahăr dacă este necesar.
  4. Se potrivește de sare și piper, se adaugă busuoicul uscat și se lasa cam 30 minute pe foc. Se pasează și se servește!
 

Supe

aperitivrosiisupavegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *