Supa cremă de roșii este una din preferatele mele. Rece sau caldă, cu smântâna sau nu, de prefrabil cu telemea, pe soare sau furtună este supa dragă inimii stomacului meu. Ce recomand lanaga ea este pâine foarte bună( cu crustă crocantă, cu semnite sau albă clasică cu puțin usturoi) Și.. să nu uiți de ardeiul copt, el face totul. Cu cât îs mai coapte rosile cu atât supa va ieși mai dulce și aromată. Dacă găsești mari, cărnoase și crăpate, you hit the jackpot.
Pentru patru porții generoase ai nevoie de:
- 1 kilogram de roșii
- 1 ardei gras (de preferabil roșu)
- 1 ceapă
- 400 ml de supă de pui (eu folosesc cuburi instant)
- 7-8 căței de usturoi
- 1 linguriță de busuoic uscat
- 1 linguriță zahăr
- sare, piper
- 4 linguri de ulei
Instrucțiuni:
- Roșiile se spală bine și se taie în jumătate și apoi fiecare jumătate în 4. Ardeiul se curăță și se taie în felii mari.
- Într-o tavă se aruncă roșiile, cu ardei și cățeii de usturoi NECURĂȚAȚI și se dau la foc mare la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Se scote tava; cățeii de usturoi se iau și se scot din înveliș.
- Într-o oală se călește ceapa tăiat mărunt. După 2-3 minute, se adaugă roșiile de la cuptor (împreună cu sucul lor),ardeiul copt și usturoiul
- Se amestecă un minut două, apoi se adaugă supa de pui, lingurița de zahăr și busuiocul.
- Se lasă să fiarbă cam 20 de minute. Înainte de a o pasa gust-o și potrivește o de sare (s-ar putea ca cuburile instant să fie destul de sărate). Apoi trece toată compoziția printr-un blender și servește o rece sau caldă altaturi de prieteni. Rezistă bine în frigider cam 3 zile.