Skip to main content

Ouăle sunt preferatele mele dimineața, și oricâte aș mânca nu cred că m-aș sătura de ele. „Ouă la abur” sunt încă un mod de a te bucura de acel chili oil, a cărui rețetă o găsești tot aici pe blog.

Practic e jumătate ou, jumătate apă și sare. Secretul e să le gătești la foc foarte mic, astfel încât să îți iasă textura ca cea de la cremă de zahăr ars. Dacă dai focul prea tare o să ai o textura spongioasă, ca de burete care sincer nu o să fie prea plăcută. Trebuie să ai o textură omogenă, fără bule de aer pe deasupra. Mie mi-a ieșit din a doua încercare.

Eu am un coșuleț de bambus, care il folosesc să „stemuiesc” cam tot de la bao buns, dumplings congelate, pui. Practic pun ca, 2-3 degete de apă în o tigaie si apoi pun steamer-ul de bambus. când fierbe pun castronul cu ouă și acopăr. Dacă ai un steamer electric recomand să acoperi castroanele cu folie de plastic alimentară.

Cele mai importante sunt topping-urile, că în ele stă toata baza gustului. Dacă folosești rețeta mea de chili oil e deajuns, dar daca pui niște sos de soia bun și niște ceapă verde, iese demențial.

Pentru o porție de ouă la abur cu chili oil ai nevoie de:

  • 2 ouă
  • 80 ml de apă ( daca sunt ouă mari folosește 100ml)
  • 1 lingură de chili oil
  • 1 linguriță sos de soia light (opțional)
  • ceapă verde (opțional)
  • semințe de susan
  • sare

Cum se face:

  1. Se bat ouăle bine cu un praf de sare. După se adaugă apa și se mai bat până când sunt omogene.
  2. Se strecoară într-un castron și se pun să se gătească la abur aproximativ 12 minute la foc foarte mic! Vezi mai sus despre modul de gătire.
  3. După ce le scoatem, se face cu un cuțit câteva linii ca la X și O si se pune chili oil, ceapă verde puțin sos de soia.
  4. Poftă!

Leave a Reply