Ouăle sunt preferatele mele dimineața, și oricâte aș mânca nu cred că m-aș sătura de ele. „Ouă la abur” sunt încă un mod de a te bucura de acel chili oil, a cărui rețetă o găsești tot aici pe blog.
Practic e jumătate ou, jumătate apă și sare. Secretul e să le gătești la foc foarte mic, astfel încât să îți iasă textura ca cea de la cremă de zahăr ars. Dacă dai focul prea tare o să ai o textura spongioasă, ca de burete care sincer nu o să fie prea plăcută. Trebuie să ai o textură omogenă, fără bule de aer pe deasupra. Mie mi-a ieșit din a doua încercare.
Eu am un coșuleț de bambus, care il folosesc să „stemuiesc” cam tot de la bao buns, dumplings congelate, pui. Practic pun ca, 2-3 degete de apă în o tigaie si apoi pun steamer-ul de bambus. când fierbe pun castronul cu ouă și acopăr. Dacă ai un steamer electric recomand să acoperi castroanele cu folie de plastic alimentară.
Cele mai importante sunt topping-urile, că în ele stă toata baza gustului. Dacă folosești rețeta mea de chili oil e deajuns, dar daca pui niște sos de soia bun și niște ceapă verde, iese demențial.
Pentru o porție de ouă la abur cu chili oil ai nevoie de:
- 2 ouă
- 80 ml de apă ( daca sunt ouă mari folosește 100ml)
- 1 lingură de chili oil
- 1 linguriță sos de soia light (opțional)
- ceapă verde (opțional)
- semințe de susan
- sare
Cum se face:
- Se bat ouăle bine cu un praf de sare. După se adaugă apa și se mai bat până când sunt omogene.
- Se strecoară într-un castron și se pun să se gătească la abur aproximativ 12 minute la foc foarte mic! Vezi mai sus despre modul de gătire.
- După ce le scoatem, se face cu un cuțit câteva linii ca la X și O si se pune chili oil, ceapă verde puțin sos de soia.
- Poftă!


