Skip to main content

Ouă cu kimci,papară cu kimchi, kimchi eggs, zi-le cum vrei tu, dar ceea ce te rog e neapărat să le încerci.

Ce e kimchi?

E o varză murată chinezească picantă. Nu se folosește varza comună, ci varză napa, care la noi în magazin o găsești sub denumirea de varză china (I know). Se face o pastă din ghimbir, usturoi, ardei iuți gochugaru, pastă de creveți și sos de pește și amestecă cu fâșii de morcov, gulie și ceapă verde. Fermentarea se produce la temperatura camerei pentru aproximativ 2 săptămâni. Asta e rețeta generală, știm foarte bine că diferă de la familie la familie, cum și la noi diferă rețetele de murături.

De unde poți lua kimchi?

Dacă ești din Cluj găsești kimchi la Taste of Asia de pe București sau Korean Mart din Mihai Viteazu. Știu că Taste of Asia găsești și în Iași, în spate la Moldova și în Timișoare.

Pentru o porție de ouă cu kimchi ai nevoie de:

  • 1 lingură cu vârf de kimchi
  • 2 ouă
  • semințe de susan prăjite
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Cum se face

  1. Se bat ouăle.
  2. În o tigaie de teflon se încălzesc 2 linguri de ulei la foc mediu.
  3. Se prăjește pentru 2 minute kimchi-ul amestecând din când în când.
  4. Se adaugă ouăle batute. După 20- 30 de secunde sau când a început să se vadă o peliculă pe fund, se amestecă.
  5. După ce au evenit opace se scot și se presoară cu semințe de susan prăjite.

Leave a Reply