Skip to main content

Rețeta asta este o adaptare a unei salate chinezești. E din cartea lui Ken Hom pe care am cumpărat-o în 2010 cu 50 de pence, în anii mei de studenție. Evident că nu m-am putut abține și am adaptat rețeta și am folosit si chili oil. 

E bună salata asta și a doua zi, doar să știi că puiul se va usca puțin. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi, recomand din suflet să o servești pe loc. Deasemenea, dacă vrei un piept de pui poșat perfect, urmează instrucțiunile pas cu pas. Poți folosi și pulpe dezosate. 

Ai nevoie de:

Pentru pui și salată

  • un piept de pui 
  • 2-3 căței de usturoi 
  • 2 felii de ghimbir 
  • 2 cepe verzi 
  • opțional, vin de gătit shaoxing 
  • 1 castravate 

Pentru sos 

  • un cățel (doi) de usturoi pisat
  • cam tot atâta ghimbir ras
  • 2 linguri de sos de soia dark
  • 1 linguriță de unt de arahide
  • 1 linguriță de pasta de susan prăjită – pune 2 lingurițe de unt de arahide sau folosește tahini 
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță de oțet de mere (sau oțet negru chinezesc dacă ai)
  • 2 linguri de chili oil
  • câteva picături de ulei de susan

Cum se face

  1. Pipetul de pui se pune in o oala împreună cu apă rece cât să acopere. Peste pui 2-3 cătei de usturoi, 2 felii de ghimbir 2, 2 cepe verzi și dacă ai, un gât de vin de gătit shaoxing.
  2. Se lasă la foc mediu pana când începe sa fiarbă ușor.Nu vrei bulbuci mari in apă. Din momentul în care fierbe îl lași 5 minute, apoi stingi focul, acoperi, și mai lași 10. După îl scoți.
  3. Ingredientele pentru sos se amestecă toate împreună.
  4. Se face un pat de castraveți tăiați juliene si se pune puiul făcut fâșii și sosul pe deasupra. Se decorează cu semințe desusan, coriandru dacă ai, ceapă verde, ce vrei tu!
  5. Poftă bună!

Leave a Reply