Rețeta asta este o adaptare a unei salate chinezești. E din cartea lui Ken Hom pe care am cumpărat-o în 2010 cu 50 de pence, în anii mei de studenție. Evident că nu m-am putut abține și am adaptat rețeta și am folosit si chili oil.
E bună salata asta și a doua zi, doar să știi că puiul se va usca puțin. Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi, recomand din suflet să o servești pe loc. Deasemenea, dacă vrei un piept de pui poșat perfect, urmează instrucțiunile pas cu pas. Poți folosi și pulpe dezosate.
Ai nevoie de:
Pentru pui și salată
- un piept de pui
- 2-3 căței de usturoi
- 2 felii de ghimbir
- 2 cepe verzi
- opțional, vin de gătit shaoxing
- 1 castravate
Pentru sos
- un cățel (doi) de usturoi pisat
- cam tot atâta ghimbir ras
- 2 linguri de sos de soia dark
- 1 linguriță de unt de arahide
- 1 linguriță de pasta de susan prăjită – pune 2 lingurițe de unt de arahide sau folosește tahini
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de oțet de mere (sau oțet negru chinezesc dacă ai)
- 2 linguri de chili oil
- câteva picături de ulei de susan
Cum se face
- Pipetul de pui se pune in o oala împreună cu apă rece cât să acopere. Peste pui 2-3 cătei de usturoi, 2 felii de ghimbir 2, 2 cepe verzi și dacă ai, un gât de vin de gătit shaoxing.
- Se lasă la foc mediu pana când începe sa fiarbă ușor.Nu vrei bulbuci mari in apă. Din momentul în care fierbe îl lași 5 minute, apoi stingi focul, acoperi, și mai lași 10. După îl scoți.
- Ingredientele pentru sos se amestecă toate împreună.
- Se face un pat de castraveți tăiați juliene si se pune puiul făcut fâșii și sosul pe deasupra. Se decorează cu semințe desusan, coriandru dacă ai, ceapă verde, ce vrei tu!
- Poftă bună!




