Skip to main content

O maioneză știi să faci, deci su siguranță vei știi să faci și maioneza asta japoneză. Bine bine, dar ce e cu maioneza asta japoneză? Mie personal mi se pare ca e mai puțin grasă decât cea normală deoarce se pune oțet. Poți să nu te limitezi la oțet, important e un acid. Eu am folosit oțet de mere (e un înlocuitor perfect a celui de orez) și lime. Dar nu trebuie să urmezi rețeta per se ci mai degrabă să te folosești de ce ai prin casa.

Ce e kewpie mayo?

O maioneză foarte populară, cu un ambalaj foarte reconscibil, Are si un dop zimțat care e numai bun pentru a desena acele fețe kawaii pe mâncare. Si au cel mai draguț website din lume.

Cum se face maioneza japoneză?

Eu o fac la processor fiindcă mi-e foarte ușor. Poți sa o faci și la mană clasic, cu o spatula de lemn și cu multă răbdare la tine. Multă multă răbdare. Prin metoda care o folosesc eu cu procesorul e foarte simplu, pui toate ingredientele în el (mai puțin uleiul). Îi dai drumul după care torni uleiul constant, dar foarte încet. În 2- 3 minute și ai un bol de maioneză super bună

Dacă nu am dashi pot face maioneză?

Da. Eu folosesc pudra de dashi instant, un fel cub de gaină knor. Daca ești prin Cluj îl găsești la Tate of Asia si Korean Mart. Dă o foarte ușoară aromă de pește aproape inseziabilă, dar care contribuie la gustul aparte pe care îl are. Îi foarte interesant. Deci dacă nu ai, you can clearly skip it.

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 lingură de oțet de mere sau oțet de orez (pune două dacă nu pui lime)”
  • 1/2 – 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de dashi (opțional)
  • 1/2 de lime stors (oțional)
  • 200ml ulei de floarea soarelui”;}}

Cum se face:

  1. Se pun într-un procesor toate ingredientele mai puțin uleiul.
  2. Se dă drumu la prima treaptă de viteză. După ce s-au omogenizat, atunci se adaugă uleiul încet într-un șuvoi mic.
  3. Se potrivește de sare și oțet și poftă să ai!

Leave a Reply