Salata de cartofi japoneză e o combinație între binecunoscuta salată orientală și un piure. Am fost și eu sceptică la început, că nu mă dau în vânt după salata de cartofi, dar asta va deveni un fel de bază la mine în bucătarie. E destul de simplu de făcut și partea cea mai bună e că nu îți trebuie multe ingrediente. Eu am urmat o rețetă de la Harumi Kurihara , care inițial conținea și șuncă, dar eu zic că merge mai bine fără.

Maioneza japoneză e secretul
Gustul specific pe care îl are e dat și de maioneza kewpie, variantă pe care am făcut-o și eu chiar aici. Poți sa folosești și maioneză normală? Absolut! Dar nu cred că îi va da gustul minunat după care eu ma dau în vânt. Dacă vrei să fie o salată de cartofi japoneză și nu una normală, urmărește rețeta.
Castraveții trebuie ținuți în sare înainte
La fel de important ca maioneza sunt castraveții proaspeți care trebui ținuți cam 5 minute cu sare pe deasupra. După care îi storci bine bine în pumn. Dacă pui felii de castravete și dacă le-ai mai tăiat și gros, ai stricat toată pasența.
Salată de cartofi la micul dejun
Dacă ți-a mai rămas salată, aruncă niște ouă brulee lângă, pune niște wasabi peste ele și delir iese.
