Fleica de porc, și mai ales cea cu șorici crocant a devenit un fel de bază. Am trecut prin o perioadă în care am experimentat mult cu bucătaria coreeană și cumva ei mi-au deschis apetitul pentru fleică. În primul rând, să fim clari: fleică nu burtă. Știu că este „pork belly” în engleză, dar nu se traduce în burtă de porc. Noi folosim termenul de burtă pentru stomac, iar pentru pork belly avem fleica sau pieptul de porc.
Dar revenind, trebuie să menționez ca cuptorul meu din chiria asta este foart, dar foarte basic . Este electric, dar nu are nici măcar ventilație. Îmi lipsește electroluxul din fosta mea chirie? În fiecare zi. Dar dacă mie mi-a ieșit o fleică atât de perfectă, să știi că va ieși în orice cuptor. Ai nevoie de caldura de deasupra/funcția grill sau dacă nu ai de o torță.
Ce fleică să iau?
Eu am luat un piept de porc feliat de la Lidl cu șorici, dar dacă ai o bucată mare să știi ca va ieși mult mai spectaculoasă. Trebuie să urmezi aceiași pași, cu mențiunea să crestezi carnea (până la șorici, șoriciul să rămână intact) și să pui mirodeniile acolo. Este important să aibă șorici.
Nu ai 5 spice?
Nici o problemă. Nu va avea gustul specific, dar să știi că nu afectează cu nimic textura cărnii. Este foarte important oțetul în schimb, si mai ales sa folosești unul slab cum e oțetul de mere sau cel de orez.

Ai nevoie de:
- 4 felii de fleică de porc
- 1 linguriță rasa 5spice
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță jumătate de sare
- puțin oțet de mere
Cum se face:
- Se amestecă sarea, zahărul și 5 spice
- Fleica se împunge pe partea cu șorici cu o furculiță sau cu o scobitoare. Dacă nu ai fleica feliată, atunci se întoarce pe partea cu carne și se crestează pe lung până când ajunge puțin la șoric
- Se ung feliile de fleică pe partea cu carne. Pe partea de șorici se pune doar sare. Dacă ai o bucată întreagă, se pune și în crestăturile de carne.
- Se ia o pensula si se unge si cu putin oțet de mere. Dacă nu ai o pensula se stropește cu o linguriță de oțet.
- Din staniol se face o tavă cât să încojoare toată fleica. Se pun feliile una langă alta, strâns, ca în poză.
- Se pune la frigider cam 6 ore, cel mai bine peste noapte. Este foarte important pasul acesta. Iese și dacă nu o lași, dar e foarte important pentru arome.
- >După ce o scoți din frigider, se șterge cu un șervețel: șoriciul trebuie să fie uscat.</li> <li>Se dă la cuptor pentru 40-55m la 180g. Dupa ce s-a făcut carnea se ridică temperatura la 200 pentru a face șoriciul crocant. Eu folosesc și funcția de grill.Poftă mare!


