Skip to main content

Am făcut uleiul ăsta de chili și v-am promis că dacă îl faceți o să tot aveți la ce să îl folosiți? Rețeta asta de tăiței cu chili oil este cea mai simplă dintre toate . Să spunem că deja ai un borcănel cu ulei de chili (dacă nu, fă-l). Mai îți trebuie niște tăiței (de orez, tapioca sau sticloși) puțin oțet și o picătură de sos de soia. Atât!

Partea cu tăițeii să nu te sperie. Îi găsești în mai toate supermarketurile la secțiunea asiatice. Eu am descoperit în Cluj la Dr Green pe Ferdinand niște tăiței din tapioca. Super buni. Cel mai important este să nu îi fierbi. Clocotești o oală de apă, stingi flacăra și în funcție de tăiței și grosimea lor îi lași de la 1 minut până chiar la 7 minute, 10. Eu îi gust din când în când ca să mă asigur că e ce trebuie. Cei de orez se fac foarte repede, deci daca sunt subțiri fi cu ochii pe ei. Mai jos ai rețeta de tăiței chinezești cu chili oil.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 150 gr tăiței de orez
  • 3-4 linguri chili oil
  • 1 lingură sos de soia (sau 2 în funcție de sos)
  • 1 lingură oțet de mere sau chiar poți pune o picătura de oțet balsamic – merge! (dacă ai oțet chinezesca negru ăla e ce trebuie)
  • 1 praf de zahăr acă vrei nițel mai dulce
  • ceapă verde și semințe de susan

Cum se face:

  1. Se gătesc tăițeii de orez după cum am explicat mai sus.
  2. Tăițeii se scurg și se lasă cam 2 minute în sită. Dacă sunt încă uzi nu se va prinde sosul.
  3. Se amestecă chili oil cu soia și oțet. Se gustă.
  4. Sosul se amestescă cu tăițeii și gata! Se pot servi și reci.

Leave a Reply