Skip to main content

Salată de gulie și măr? Cam asta e reacția tuturor când le spun de sălățica asta bună. Gulie cu sare este snack-ul meu preferat. Adaugi puțin ulei de floarea soarelui și oțet de mere și ai o salată. Dacă chiar vrei să o duci la următorul nivel îi pui și un măr și faci un dressing de muștar.

Ca să iasă totul ca la carte trebuie să folosști mere verzi și acre: granny smith sau mere pădurețe dacă ai norocul să le găsești. Totul va fi îndulcit de dressing-ul de miere și muștar. Și dacă nu îți palce muștarul mai am o salată de gulie cu ghimbir și o salată de asiatică cu ulei de susan.

Dacă nu ai mâncat gulie până acum și nu știi ce gust are află ca e un cotor de varza mai moale. În fond e ceva rudă de-a verzei sălbatice.

Pentru două porțioare de salată de gulie:

  • o gulie mare
  • un măr verde
  • o ceapă verde
  • 1 lingurință rasă de muștar
  • 1 linguriță rasă de miere de albine
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurință de zeamă de lămâie sau oțet de mere
  • fulgi chili – optional

Cum se face:

  1. Gulia și mărul se decojesc, apoi se taie bețișoare subțiri. Se pun în apă sau se stropesc bine cu zeamă de lămâie.
  2. Într-un bol se amestecă mustarul, mierea uleiul și zeama de lămâie. Se gustă și se potrivește de sare.
  3. Se amestecă totul, se presoară cu fulgi de chili și ceapa tăiată mărunt.
  4. Poftă bună!

Leave a Reply