Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Păstăi cu usturoi și brânză! Nu sunt păstăile obșunuite pe care le-ai mâncat când erai mic, sau poate cine știe sunt chiar astea, nu știu ce gătea mama ta. Dar îți spun că eu până acum doi ani nu am mâncat păstai. Nu-mi placeau defel, mama gătitndu-le prea mult.

În ulei de floarea soarelui se prăjesc bine păstăile până capătă culoare. Cum încep să s eînegrească se adaugă cam o jumătate de cană de apă. Eu le fac la foc rapid astfel încât ele să rămână puțin crocante. Să nu fie terci. Și tu știi ce bine merg cu lămâie și brânză? Sunt cele mai bune păstăi cu usturoi. Ah și dacă nu îți plac astea mai am o rețetă de păstăi cu alune.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 500 gr de păstai galbene
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • 70-100gr de brânză de burduf sau parmezan
  • sare, piper
  • 3- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • patrunjel – opțional

Cum se face:

  1. Se rup capetele păstailor.
  2. Într-o tigaie (sau wok) se încing 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui în care se adaugă coaja rasa de la lămâie.
  3. Se pun păstăile și se amestecă virguros la foc mare – ca la stir fry.
  4. Când începe să prindă culoare se adaugă aproximativ 150 ml de apă (jumătate de cană). Se amestecă și se lasă se se evaporeze apa. Dacă păstile încă sunt crude se mai adaugă încă 100 ml de apă.
  5. Duă ce s-a evaporat apa se adugă o lingură de ulei (sau unt dacă vrei), usturoiul pisat și se amestecă. După 30 de secunde se pune și zeama de lămâie. Se potrivește de sare.
  6. Se scoate totul pe un platou și se presoară cu brânză rasă, piper și pătrunjel.

Leave a Reply

Close Menu