Skip to main content

A trecut ceva timp decând nu am mâncat un cartof copt în coajă. Îmi plăcea la nebunie când eram mică să mănânc cartofi copți cu ulei și vegeta. Probabil vă așteptați să zic cu unt și sare, dar bunicii mei lucrau la Unisol. Și vegeta era în fiecare casă.

Cartofii i-am spălat bine apoi i-am învelit în folie de aluminium și i-am dat la cuptor pentru o oră și un sfert. I-am despicat frumos l-am dat cu unt, am trântit niste pulled pork și niște boabe de porumb trase puțin în unt. Câteva topping-uri și gata ai cartof copt umplut cu pulled pork.

Dacă vrei alte sa diversifici cu pulled pork poți face: omleta, paste, burger sau chiar pachețele de primăvară.

Pentru două porții ai nevoie de:

  • 2 carttofi mari
  • 100 gr de pulled pork
  • 30 gr unt
  • 2 linguri de iaurt sau smântână
  • cateva boabe de porumb la conservă
  • pătrunjel, ardei iute
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se învelesc cartofii în folie de aluminiu și se coc pentru aproximativ 1h si 15m sau până când intră un cuțit în el foarte ușor.
  2. Se despică și se unge cu unt și se presoară un praf de sare.
  3. Apoi se pune o lingură de pulled pork și câteva boabe de porumb. Poți să tragi proumbul la tigaie înainte să capete puțină culoare.
  4. Se pune o lingură de iaurt grecesc sau smântână, pătrunjel, ardei iute, sare și piper.
  5. Și așa ai cel mai delicios cartof umplut cu pulled pork. Poftă bună!

Leave a Reply