Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Știi momentul ala când mori de poftă vara și ai mânca ceva ușor, dar știi că o salată nu te-ar ajuta? În momente ca alea eu fac puiul sichuan în sos de chili. Când zic sos de chili mă refer la uleiul infuzat cu usturoi și fulgi de chili.

Cel mai important pentru rețeta asta este să folosești un pui întreg, ori pulpițe numa’ să fie pe os. Osul va da aromă, va ține carnea laolată și nu te vei trezi cu un pui fiert sec. Dacă vrei să faci puiul ăsta autentic va trebui să ai o cămară tixită cu ingrediente exotice, ceea ce nu ar fi cel mai sustenabil sau posibil lucru. Mai jos ai adaptarea mea. Am încercat rețeta asta de multe ori și să știi că merge foarte bine și fără ingredientele ce le-am marcat ca fiind opționale.

Ai nevoie de:

Pentru pui:

  • 2 pulpe de pui întregi cu os
  • 4 căței de usturoi
  • 3 felii de ghimbir
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 2 steluțe de anason – opțional
  • 1/2 lingurință de scortisoară -opțional

Pentru sos:

  • 3 linguri de sos chili cu usturoi
  • 1-2 linguri de sos de soia
  • 1/2 – 1 lingură de oțet de mere ( daca aveti Shaoxing wine puneti 2 linguri in loc de otet)
  • 2 căței de usturoi pisati
  • 1 linguriță de ulei de susan – opțional
  • puțin zahăr-opțional

Pentru decor:

  • 1 ceapă verde taiată

Cum se face:

  1. Se pune puiul cu usturoiul, ghimbirul,sarea si o foaine de dafin la fiert. Dacă se folosește se adaugă anasonul și scortisoara. Apa trebuie sa acopere puiul.
    1. Eu am pus puiul în o oală de 2 litri.
  2. După ce a început sa fiarbă apa se lasă 10 minute pe foc, după care se inchide focul, se acopera oala si se mai lasă 15 minute.
  3. Se scoate puiul și se pune în apă cu gheață ca să-l răcești. Eu îl pun în o pungă de congelator.
  4. Cât timp se răcește, amestecă toate ingredientele pentru sos si gustă.
  5. Cu un cuțit mare taie puiul cu tot cu os felii cam de 2 cm si toarnă sosul pe deasupra.
  6. Presoară ceapa tăiată si poftă bună!

Leave a Reply

Close Menu