Supă la plic a fost revelația adolscenței mele. Știi cum te duceai sa fumezi în spatele școlii? Așa mi-a arătat și mie o prietenă care stătea la căminul liceului supa instant. Țin minte că a fiert apa cu ajutorul unui fierbător vechi, cel care se băga în priză. Tot ea m-a învățat să scurg de fiecare dată, iar tăițeii să îi mâncăm simpli sau cu ketchup. Erau demențiali. Atunci pe piață era doar Rolton din câte îmi amintesc, dar acum găsești cel puțin 2 feluri la fiecare magazin.
Ca să îți iasă delicios trebuie să folosești un sos de soia bun. Pentru o aromă subtilă folosește unul light cum ar fi cel de la Kikoman. O alternativă decentă este și cel de mega de la brandul lor Delhaze. Dacă vrei culoarea aia brună trebuie să folosești un sos de soia de soia dark, care este mai intens și dă culoarea aia brună și întensă. Cât despre supa la plic, mie îmi plac cei de la Vifon, Rolton și cei de la Lidl.
Pentru o porție ai nevoie de:
- 1 ou
- 1 plic supă la plic
- 1 cățel mare de usturoi sau 2
- 1 linguriță de ghimbir ras (linguriță rasă)
- 1 lingură sos de soia
- ulei de floare soarelui
- sos iute siracha
- ceapă verde pentru decor
Cum se face:
- Se pune apă fierbinte împreună cu pliculețul de supă peste tăițeii instant. Se lasă cam 3 minute, până când sunt aproape gata apoi se scurg. Având în vedere că se vor găti și în tigaie, nu vrei să fie prea moi.
- Se încinge în o tigaie uleiul de floarea soarelui.
- Se adauga usturoiul tăiat mărunt împreună cu ghimbirul. În 30 de secunde se pun și tăițeii scurși. Se amestecă bine apoi se adaugă și soul de soia.
- Se prăjesc câteva secunde amestecând vigurous, apoi se pun în o farfurie.
- Se prăjește oul și se pune pe deasupra cu sos siracha.

