Skip to main content

Salata cu bacon,rucola și roșii este interpretarea mea a clasicului sandwhich BLT: Bacon, Lettuce, Tomato. Ideea mi-a venit într-o dimineață când, flămândă fiind, parcă voiam de toate: și o tartină și o salată, parcă și o omletă. Și din moft în moft a ieșit această superbă rețetă. Zic superbă pentru că va deveni, cel puțin pentru următoarea lună, o favorită la micul dejun. Yup yup. Ceea ce îmi place e că îmbină arome diferite și texturi. Ai baconul care e crocant și sărat,  roșia la cuptor care e zemoasă și ușor dulce, rucola amară și gălbenușul de ou care este foarte cremos.  Nu m-ar deranja să mă trezesc în fiecare dimineață așa, parol!

Cantitățile de mai jos sunt pentru un mic dejun pentru două persoane.

Ai nevoie de:

  • niște rucola bine spălată
  • 4-5 felii subțirele de bacon
  • 1 roșie coaptă
  • 3 ouă fierte
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se ia roșia și se taie feliuțe. Se scobeste de miez, Feliuțele se stropesc cu ulei, sare și piper și se dau sub grill pentru câteva minute până când se înmoaie bine.
  2. Intre timp, ouăle se fierb pentru 6 minute (în apă clocotiă).
  3. Baconul se prăjește în tigaie fara ulei până când devin puțin crocant.
  4. Se pun toate într-o farfurie și se stropesc cu o lingură de ulei de măsline extravrigin. Poftă bună să aveți!

 

 

Leave a Reply