Salata cu bacon,rucola și roșii este interpretarea mea a clasicului sandwhich BLT: Bacon, Lettuce, Tomato. Ideea mi-a venit într-o dimineață când, flămândă fiind, parcă voiam de toate: și o tartină și o salată, parcă și o omletă. Și din moft în moft a ieșit această superbă rețetă. Zic superbă pentru că va deveni, cel puțin pentru următoarea lună, o favorită la micul dejun. Yup yup. Ceea ce îmi place e că îmbină arome diferite și texturi. Ai baconul care e crocant și sărat, roșia la cuptor care e zemoasă și ușor dulce, rucola amară și gălbenușul de ou care este foarte cremos. Nu m-ar deranja să mă trezesc în fiecare dimineață așa, parol!
Cantitățile de mai jos sunt pentru un mic dejun pentru două persoane.
Ai nevoie de:
- niște rucola bine spălată
- 4-5 felii subțirele de bacon
- 1 roșie coaptă
- 3 ouă fierte
- ulei de măsline extra virgin
- sare, piper
Instrucțiuni:
- Se ia roșia și se taie feliuțe. Se scobeste de miez, Feliuțele se stropesc cu ulei, sare și piper și se dau sub grill pentru câteva minute până când se înmoaie bine.
- Intre timp, ouăle se fierb pentru 6 minute (în apă clocotiă).
- Baconul se prăjește în tigaie fara ulei până când devin puțin crocant.
- Se pun toate într-o farfurie și se stropesc cu o lingură de ulei de măsline extravrigin. Poftă bună să aveți!