Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content
Aș vrea să am un nume pentru pastele astea, dar cum le-aș zice? Ragu bolognese? Nici măcar eu nu stiu ce îs. As putea să le spun paste cu ingrediente de prin frigider, dar vezi tu nu este naparat cel mai apetisant nume. Așa să le numim fix ceea ce sunt paste cu sos roșu și carne de porc. Îs o minunăție!

Mi s-a pus pata pe ele de când le-am încercat la Zama, un local tare simpatic din Cluj care e musai să-i treceți pragul. Le-am făcut acasă și nu am fost dezamăgită. Partea cea mai bună e că face un prânz tare delcios. Cu cât sosul stă mai mult la frigider cu atât se întrepătrund mai bine.

Dar, dacă chiar vrei să mănânci aceste delicioase paste trebuie sa știi că este foarte important să iei niște roșii (proaspete sau la conservă) foarte bune. Oricât de calitativă ar fi carnea de porc pe care o alegi, nimic nu va salva sosul dacă folosești roșii fără gust și acre. Cea mai simplă metodă e să folosești roșii la conservă sau sos de roșii. Dacă alegi varianta de roșii proaspete, va trebui să le decojești și să le dai prin răzătoare.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 160 grame de paste – de preferiat linguine sau tagliatele
  • 1 lingură de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1/2 de conservă de roșii tocate sau 2-3 roșii proaspete sau 200ml de sos de roșii
  • 100-150 grame carne de porc
  • 1 tijă de țelină verde sau rădăcină de țelină
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Se taia ceapa, țelina și usturoiul mărunt și se călește în o lingură de ulei cu puțină sare.
  3. Se pune carnea de porc și se prăjește până când capată o culoare maronie, uniformă.
  4. Se adaugă sosul de roșii cu puțină apă, cam jumătate de cană. Se adaugă cimbrul și oregano și se lasă la foc mic până când scade.
  5. Se pun pastele și se amescă. Se adaugă piper din belșug și se servesc. Poți pune și niște brânză rasă pe deasupra, merge de minune.

Leave a Reply

Close Menu