Now Reading
Ulei infuzat cu mărar

Ulei infuzat cu mărar

Uleiul infuzat cu mărar este nelipsit vara din frigider. Amuzant este faptul că până acum 3 ani am urât mărarul cu toată ființa mea. La un moment dat, mai mult din greseală l-am redecoperit; își făcuse Marius un bol de salată de varză cu mărar și mânca cu atâta poftă că nu m-am putut abține. Și după am început să pun mărar peste tot. PESTE TOT.

Uleiul infuzat cu mărar e ca o primăvară, îți jur. E de vis în salate, merge pus peste mozzarela, telemea și chiar și în tartarul de vită. Cred că ar merge și pe niște paste bune bune.

Procesul este foarte simplu. Eu la 100 de ml de ulei de floarea soarelui pun frunzele de la două legături de mărar. Fac un ulei intens pentru a nu turna cu nemiluita. Dacă vrei ceva mai domol crește cantitatea de ulei.

În rest procesul este simplu. Arunci mărarul în apă fiartă pentru maxim 30 de secunde cât se închide la culoare. Apoi îl scurgi și îl pui într-un bol cu apă rece ca gheața. Îl scurgi din nou bine de apă, îl tamponezi cu un prosop de bucătărie, rupi frunzele și le pui într-un blender cu 100 ml de ulei de floarea soarelui. Dai drumul la blender și lași cam 2 -3 minute la viteză mare. Să se încălzească puțin.

După ce îl treci printr-o sită să prinzi bucățile mari, îl filtrezi apoi folosind un tifon prosop, filtru de cafea etc. pentru a crea un ulei verde aprins. Și atât. Stă bine la frigider. Cu cât mărarul e mai bine stors cu atât uleiul va ține mai mult.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top