Skip to main content

Supa de midii cu cartofi.. pff sunt foarte mândra de rețeta asta! Știi de ce? Că e făcută cu ce am găsit prin frigider. Și a ieșit o nebunie. Am încercat-o de două ori, am chemat și niste prieteni pentru a o testa și uite așa așa a ajuns pe site. Alături de niște pâine ușor crocantă, stropită cu usturoi si unt din belșug face cina perfectă! Și nici nu ia mult, aproximativ 45 de minute.

Cât despre midii… bineînțeles ca proaspete sunt cele mai bune, dar rețeta asta merge de minune și cu cele congelate. Chiar le pune in valoare. Le găsiți cam în toate magazinele, dar mie personal îmi plac cele de la Lidl. Mi se pare că sunt curățate foarte bine și nu au aroma aia de mâl. Dacă ai și tu un pont, lasă-l în comentarii.

 

Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 250gr de midii congelate (1 pachet)
  • 2 cartofi medii
  • 2 roșii medii
  • 2 tulpini de frunze de țelină (apio)
  • 1 ceapă medie
  • 6 căței de usturoi
  • 1l supă de pui – 1 cubulet de supa de pui dizolvat in cam 1 litru de apă
  • 2 linguri de ulei
  • zeamă de la jumătate de lămâie
  • Sare, chili, pătrunjel

Cum se face:

  1. Cartofii se curăță și se taie cuburi mici. Roșiile se toacă mărunțel ca pentru salată. Nu trebuie decojite.
  2. Se taie peștisori ceapa, frunzele de țelină feliuțe subțiri, iar usturoiul se pisează.
  3. Se încinge o lingură de ulei și se călesc 4 căței de usturoi împreună cu ceapa. Se lasă până când ceapa devine translucidă.
  4. Se adugă cartofii, roșiile și telina. Se amestecă. Se lasă cam 1, 2 minute.
  5. Se adauga supa de pui și se lasă la fiert cam 20 de minute, sau până când cartofii sunt moi. Se potrivește de sare
  6. Se pasează totul într-o supă cremă.
  7. În o oală se încing 2 căței de usturoi în o lingură de ulei cam 1 minut. Se adugă midiile congelate. Se amestecă. Se lasă cam 5 minute. Se adaugă supa pe deasupra și se lasă la fiert cam 10 minute.
  8. Când se servește se adaugă zeamă de lămâie din belșug, chili și pătrunjel pentru prospețime.
  9. Poftă bună!

 

 

Leave a Reply