V-am povestit în articolul ăsta cum Ildiko face un muștar al naibii de bun., Must Have Mustard se cheamă.Și toată chestia nu e sponsorizată, să fie clar de la început. Împreună cu ea, ne-am pus pe treabă și am făcut un fel de atelier de gătit. Aici e încă o modalitate cum să mai schimbi mâncărurile pe care le faci atât de des. Să le dai o aromă. Și fii pe fază ca o sa vezi cu ce am servit piureul ăsta. Dar asta într-un articol viitor.
Piure cu muștar. Merge foarte bine și este foarte foarte simplu. Noi am folosit muștarul cu turmeric, dar dacă nu ai apucat să îți iei un muștar de la Ildiko, merge și cel normal. Ar fi mai bine dacă ai avea unul cu oabe, dă o textură interesantă.
Pentru două persoane ai nevoie de:
- 3 cartofi medii
- 3-4 linguri de lapte
- 2 lingurite de mustar
- 1 cubuleț de unt
- sare, piper
Instrucțiuni:
- Se iau cartofii, se taie cuburi și se fierb cam 20 de minte sau până când îi poți ămpunge ușor cu furculița.
- Se scurg și se lasă un minut, poate două în strecurătoare să aburească.
- Se ia un zdrobitor de cartofi și incep să se zdrobească. Se adugă întăi untul și se drobește bine. Se adugă laptele și muștarul și se continuă se se zdrobească bine. Să fie cât mai fin. Se potrivește de sare si piper.
- Să aveți poftă!