Now Reading
Paste de casă cu leurdă

Paste de casă cu leurdă

Tot timpul am crezut că să faci paste de casă este un proces anevoios și oricum nu o să îți iasă, că doar bunicile italiene știu să facă asta și îți trebuie ani ca să îți iasă niște paste decente. După care m-am gândit ce simplu făcea mama tăițeii de supă. Pac pac! amesteca totul într-un castron, rula o foaie groasă și o tăia cu un cuțit.

Pentru paste folosesc tot timpul rețeta ei (care drept să spun cred că e aia universală) 100 gr de făină la 1 ou. Dacă oul e mic ajută-l cu o lingură de apă. Atât. Ceea ce am descoperit eu e că pentru pastele alea bune trebuie să folosești o făină dură de tip 550. Greu de găsit, poți merge și cu 650 și chiar 0000, dar aia de 550 e ce’ trebe. 100 de grame de făină îți face cam 2 porții de paste.

Cum faci paste de casă cu leurdă? Mergem pe același principiu: 200 de grame la 2 ouă. Numai ca o să înlocuim un ou cu “sucul de leurdă”. Și pe același principu poți să le faci și cu spanac și cu ce îți mai poftește inimioara. Pastele cu leurdă merg cel mai bine cu un sos de unt sau un sos alb. Țin cam două zile la frigider și poți să le congelezi.

See Also

Pentru 3-4 porții ai nevoie de:

  • 200 gr faină 550 sau 650
  • 20 fire de leurdă
  • 1 ou

Cum se face:

  1. Într-un blender se pisează frunzele de leurdă cu 60ml de apă (volumul unui ou). Ai grijă să nu pui codițele de la leurdă, ci doar frunzele.
  2. Într-un robot de bucătărie se pune făina, oul și sucul de leurdă. Se pulsează de câteva ori până când se formează cocoloașe.Se pune pe un blat și se frământă de câteva ori. Dacă este prea moale se mai pune o lingură de făină. Nu trebuie frământată prea mult, doar până când devine o cocă omogenă.
    1. Dacă nu ai robot de bucătărie se pune făina pe o suprafață de lucru, se face o gaură în mijloc și se pune oul și leurda.
  3. Acum, dacă ai mașină de paste se poate da direct prin mașină, dar cel mai bine e să o lași învelită în o folie la frigider pentru 30 de minute.
  4. Dacă nu ai mașină se întinde o foaie potrivit de groasă, se dă cu făină din belșug și se rulează. Apoi cu un cuțit bine ascuțit se taie fâșiuțe.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top