Now Reading
Paste cu anghinare și capere

Paste cu anghinare și capere

Dacă mai țineti minte, vara asta tot v-am spus de pastele absolut fenomenale pe care mi le-a gătit Anca cu al ei iubit și pentru care am pus și o rețeta aici. Pastele cu anghinare și capere sunt tot un fel de putanesca, numa’ că fără pește și cu mai mult unt. S-ar putea să aibă și ele un nume al lor, că sunt absolut sigură că o bunicuță italiană s-a gândit înainte să combine măsline, anghinare și capere într-un sos delicios de roșii cu usturoi. Numele eu încă nu le-am aflat așa că le spunem pe nume. Paste cu anghinare și capere (și roșii și măsline și usturoi).

Ca tip de pastă potrivit pentru sosul acesta cam orice e lung merge, ca să se îmbibe frumos în sos. Deși cred ca ar fi numa’ bune și niste fusilli. Eu mi-am luat bucatini, care în principiu e o macaroana cu o gaură nițel mai mică. Mai multă pastă, mai puțin aer. De ce? Pentru că dau al naibii de bine în poze și se comportă absolut extraordinar în sosul roșu. Totusi trbuie să te avertizez, din cauza mărimii oarecum generoase a pastelor nu poți să le înfuleci la fel de rapid ca pe niște spaghetti. Sunt mai greu de mânuit.

Principiul este acelasi ca la putanesca: călești nițel usturoiul tăiat feliuțe în unt din plin. Adaugi niște roșii la conservă bune, sau roșii proaspete decojite sau bulionul făcut de mama ta cu o linguriță de zahăr. Dar nu mult zahăr. Spre sfârșit adaugi maslinele , caperele și anghinarele. Nu adăuga măslinele și anghinarele de la început că vor deveni al naibii de moi și nu mai întelegi nimic. Și dacă vrei paste gustoase să le tăvălești bine în sos în tigaie. Să nu care cumva să le scoți direct în farfurie și să le pui două linguri de sos că nu merge asa. Eu am avut si 2 roșii chery uitate prin frigider și le-am aruncat și pe ele în sos.

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 160 gr paste uscate
 • 4 catei de usturoi
 • 1 conservă de roșii sau aprox 250gr de bulion de rosii
 • 1 linguriță mică de zahăr
 • 4 sferturi de anghinare la borcan
 • 1 lingură de capere
 • aprox 20 de masline fara samburi de toate culorile
 • 20gr de unt
 • sare, piper

Cum se face:

 1. Se fierb pastele.
 2. Într-o tigaie se încinge untul și se călește la foc mic usturoiul tăiat feliuțe. Sa nu prindă culoare, ci doar să aromatizeze untul pentru 1 minut poate două
 3. Se adaugă roșiile împreună cu sarea și o linguriță de zahăr. Se pune și jumate de cească de apă și se lasă să scadă pentru aproximativ 10 minute la foc mediu.
 4. Când sosul s-a îngroșat nițel se pun măslinele, anghinarele și caperele. Se lasă pentru aprox 3 minute să aromatizez sosul.
 5. Se pun și pastele în tigaie și se dă focul mare și se învârt bine-bine. Dacă sosul trebuie diluat se pune apă de la paste. Poți scoate și pastele direct din apă cu un clește și să le pui în tigaie.
 6. Servește-le cu piper proaspăt măcinat! Să ai pofta.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top