loading

Orez prăjit cu baconPosted by On

Acest orez face parte din categoria rețetelor cu care te poți juca. Totul depinde de ce ai prin frigider. Uite, de exemplu eu nu aveam nici o legumă proaspătă, înafară de o ceapă verde uitată, un morcov pe jumătate uscat și usturoi. Și bacon, dacă ești una din acele persoane care merg pe principiul “procul este cea mai buna legumă”.

Știi ce face orezul prăjit atât de bun? Unt și usturoi. Cât încape din amândouă! 

Ah și încă un secret.. cu cât orezul este mai vechi cu atât se prăjește mai bine. Muuullttt mai bine. Deci dacă ai mâncat orez simplu fiert la cină, peste o zi va fi numai bun pentru rețeta asta. Cât despre tipul de orez, recomand orez cu bob lung. Il pui în apă multă cu puțină sare, îl fierbi 10-15 minute și apoi îl strecori. Si il lasi aburind in strecuratoare, cu cat este mai rece cu atât se prăjește mai bine.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 1 cană de orez cu bob lung
  • 6 felii subțiri de bacon
  • 1 pumn de mazăre congelată
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1ou
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • praf de chili
  • 50 grame de unt
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Orezul se fierbe. Ai mai sus câteva sugestii.
  2. Oul se bate și se prăjește în puțin unt amestecând viguros până când se face bucățele mici.
  3. Într-o tigaie se taie și se prăjesc feliuțele de bacon. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt împreună cu mazărea congelată și morcovul tăiat fâșii.
  4. Se amestecă timp de două, trei minute.
  5. Se adaugă ghimbirul măcinat, chilli, ceapa taiată și cățeii de usturoi pisați.
  6. Se amestecă un minut și se adaugă orezul, oul și untul. Se amestecă viguros și se potrivește de sare și piper. Poftă bună să aveți!

 

Paste și Boabe

baconmazareorezorez prajitou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *