loading

Midii in sos de roșiiPosted by On

Dacă ai mai intrat pe subCapac, ai observat că în ultima vreme am cam tot postat rețete cu midii ca supa asta super delicioasă sau midiile cu lapte de cocos care sincer a fost preferată de mulți oameni. Totul a pornit când m-am încumetat să iau midii de la Lidl. Aproape îmi pierdusem speranța că există midii bune congelate, fără să aibă gust a mâl. Dar și când am dat peste ele.. a fost dragoste la prima îmbucătură. Sunt cele în amabalaj albastru, prezente tot timpul.

Deși imi place să experimentez cu ele, ar fi chiar păcat să nu împărtăsesc cu voi cum le fac eu pe cele clasice cu roșii. Când îmi e dor de mare, atunci le pegătesc în 10 minute și alături de niște pâine prăjită frecată cu un cățel de usturoi.

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 1 pungă de midii congelate (270gr)
  • 100 – 150gr roșii cherry
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare, piper

Instrucțiuni

  1. Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în untul încins. Se lasă cam 1 minut să se înmoaie.
  2. Se adaugă usturoiul mărunțit și roșile cherry tăiate în jumate. Se lasă încă un minut.
  3. Având în vedere că midiile sunt prefierte, se adaugă congelate și se lasă cam 5 – 7 minute. Nu se amestecă excesiv și focul se lasă la mediu. Se adaugă sare și piper.
  4. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se servesc. Poftă bună!

 

 

Principale

midiisos rosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *