Now Reading
Hummus cu ulei de susan și cozi de ridichi

Hummus cu ulei de susan și cozi de ridichi

Mai am pe site două rețete de hummus: una simplă tare cu pasta de tahini și unul etiopian cu semințe de floare soarelui. Hummusul de mai jos e cu ulei de susan și chimion. Are un gust mai oriental și am înlocuit cu succes pasta de tahini cu ulei de susan. Deși nu la fel de pungent, parcă îmi place mai mult ăsta.

Nu cred că e necesar să mai insit cât de simplu și rapid e să faci hummus.. Asta bineînțeles dacă faci ca mine și folosești năut la conservă. Încă nu m-am încumetat să fierb năut, dar într-o dumincă sigur îi dau de cap.

Un aspect foarte important e rabdarea. La început pentru cel putin 3 minute trebuie să lași năutul în procesor pentru a se forma o pasta fina. Din când in când va trebui sa folosești o spatulă pentru a îndepărta excesul de pe marginile bolului, dar este esențial să o faci dacă dorești acea textură fină pe care o întâlnești la restaurantele orientale. Așa că să nu fii tentat/ă să adaugi toate ingredientele din prima, că nu va ieși asa cum speri.

See Also

Cât despre frunzele de ridichi, foloseștele pe cele mai tinere. Eu le-am prăjit în puțin ulei cu sare. Ele devin crocante si foarte foarte interesante ca gust și aduc un plus de textură hummusului.

Pentru un bol de hummus ca cel din imagine ai nevoie de:

 • 1 conservă de năut
 • 1/2 linguriță de chimion
 • 1/4 lingurință de coriandru
 • 2 linguri de ulei de susan
 • 1 cățel de usturoi
 • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (poate 3) + 1 unapentru toping
 • sare, chili sau boia dulce
 • 2-3 cozi verzi de ridichi+ 1 lingură de ulei

Cum se face:

 1. Se pun cozile de ridiche la prăjit într-o tigaie și se lasă 1 minut doua. Se pune un praf de sare deasupra și se dau departe. Ele ar trebui să devin ușor crocante.
 2. Într-un procesor se pune conserva de năut și se lasă cam 3 minute. Din când în cînd se dă excesul jos de pe margini.
 3. Se adaugă usturoiul ras, uleiul de susan chimenul, coriandru și sarea și se blenduiește cam un minut.
 4. După, se adaugă și uleiul de măsline.
 5. Se adauga cam 1-2, sau chiar 3 linguri de apă rece. Foarte rece. Adaugați pe rând. Gustă și potrivește-l.
 6. Se pune într-un bol, se presară chili și niște ulei de măsline și se adaugă frunzele de ridiche pe deasupra. Pofta bună să ai!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top