Cu toate că Ziua Internațională a Hummusului a cam trecut, eu tot am rămas cu pofta! M-am pus pe făcut unul rapid; nu îți ia mult timp, și nici nu are nevoie de prea multe pregătiri. Ei, tot secretul știi care e? Tahini. Hummus înseamnă năut, iar denumirea completă a acestui fel de mâncare este ḥummuṣ bi ṭaḥīna (hummus cu tahini)
Tahini este o pastă de susan, foarte foarte simplu de făcut acasă pe care o poți folosi și în dressinguri, știr fry uri, pește, și cam peste tot unde ar merge susan.Ce conține? Ulei și susan:
Pentru o jumătate de cană de tahini, ai nevoie de:
- 100gr susan
- 3 linguri ulei (măsline sau floare soarelui, dar nu extra virgin)
Semințele de susan se pun în procesor și se adaugă puțin câte puțin uleiul. Recomand sa să le prăjiți într-o tigaie pentru 5 minute, să le lăsați să se răcească și apoi să le puneți în procesor. E mai gustos așa.
Pentru un castronel de hummus ai neoie de:
- o conservă 400gr năut
- 3 linguri zeama din conserva
- 3 linguri ulei de măsline ( extra virgin de preferabil)
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe tahini
- sare
- pătrunjel și paprika pentru decor
Instrucțiuni:
- Ingredientele se amestecă într-un blender sau procesor. Dacă doriți să iasă pasta mai fină, se pune întâi boabele și după ce sunt bine amestecate se adaugă restul ingredientelor.
- Se pune în centrul mesei alături de lipii, și se servește cu voie bună alături de prieteni.