Skip to main content

Pastele acestea sunt favoritele mele și să știi că au un gust mai bun când este urât și frig afară. Tried and tested, no lies. Ardei copți sigur ai de la mama ta, stivuiți în congelator. Dacă nu, îi găsești în majoritatea supermarketurilor. Și nu e greu de făcut! Ce trebuie să faci este să prăjești ardeii cu ceapă și usturoi, îi faci pastă adaugi niste pastă de tomate, câteva mirodenii și îndoi cu apă ca să fiarbă. Adaugi ceva smântână ca să fie totul mai delicios și pui pste paste. Ca să pună capac mai razi niște brânză.  Ți-aș lăuda pastele astea ore întregi, dar cel mai bine e să le încerci.

Pentru două opersoane ai nevoie de:

  • 160 gr de tagliatelle
  • 1 lingură de pastă concentrată de tomate
  • 4 ardei copți
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de smântână sau iaurt grecesc
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingrui de ulei
  • sare, piper
  • 1/2 linguriță de cimbru și busuioc uscat
  • 30-50 gr cașcaval, cheddar sau parmezan

Instrucțiuni:

  1. Se pun pastele în apă clocotită cu sare și se lasă cât scrie pe pachet. Pasta aldente trebuie sa se rupa atunci când o muși ușor cu dinții. Dacă nu se rupe atunci înseamnă că e crudă.
  2. Între timp se încinge uleiul într-o tigaie. Se pune ceapa tăiată mărunt și se lasă până când devine aurie.
  3. Se adaugă ustroiul pisat și ardeii copți tăiați în bucăți mari.
  4. Se lasă cam 1 minut. Se pune totul într-un blender și se face pastă. Se pune înapoi în tigaie.
  5. Se adaugă o lingură de pastă de tomate și cam 1/3 de cană de apă. Se adaugă sare, piper, 1/2 de linguriță de busuioc uscat și cimbru și se lasă să scadă până când sosul este destul de gros.
  6. Se adaugă o lingură de smântână, se amestecă și apoi se pun pastele.
  7. Se rade o brânză tare pe deasupra împreună cu mai mult piper negru. Poftă bună să aveți!

Leave a Reply