Skip to main content

Din nou o să vă vorbesc de muștarul ăla bun a lui Ildiko. Asta este printre cele mai simple rețete pe care poți să le faci. Dar să nu crezi cumva că nu va avea  aromă. Și încă câtă. Pentru rețeta asta am folosit muștarul cu curry, super aromat. Dacă cumva nu îl prindeți pe cel a lui Ildko, puteți să adaugați o linguriță de curry pudră într-un muștar mai gros cu boabe; să nu fie foarte fin.

Tot ce ai nevoie este de ceapă și niște pulpe de pui dezosate sau piept. Cum v-am mai spus de multe ori prefer să folosesc puple deoarece carnea absoarbe mai mult din arome. Pipeul de pui mi se pare imprenetrabil. Să știi că merge super bine cu iaurt, la fel de bine ca laptele de cocos.

Pentru două persone:

  • 4 -6 pulpe de pui superioare (500g)
  • 2-4 lingurițe de muștar cu curry
  • 200 ml de iaurt grecesc sau lapte de cocos
  • o ceapă galbenă
  • ulei
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se ia puiul, se taie in bucațele mari și se marinează cu 2 lingurițe de muștar cam 20-30 de minute, sau peste noapte
  2. Se incinge 2 linguri de ulei in o tigaie.
  3. Se pune ceapa tăiată peștișori și se lasă până când devine aurie spre brună. Se poate adăuga și un praf de sare.
  4. Se adugă puiul și se amestecă. Se las cam 5 minute, amestecând. Focul să fie mic, nu vrei ca puiul să prindă culoare.
  5. Se adaugă iaurtul și se amestecă si lasă cam 15 minute. Se poate aduga și câteva linguri de apă dacă scade prea tare.
  6. Se potrivește de sare si piper și se servește.

Leave a Reply