Spring rolls cu pulled pork (scuze dar nu am găsit un nume mai ok în română) sunt defapt niște plăcințele prăjite făcute din aluat de plăcintă și pulled porc cu varză și morcovi. Eu le-am prăjit, dar merg la fel de bine și la cuptor. Ah si dacă nu ai foi de plăcintă poți încerca Pulled pork burger sau Paste cu pulled pork.
Pentru 5 pachețele dolofane ai nevoie de:
- 150 grame de pulled pork
- 3-5 foi de plăcintă
- 1/2 de morcov
- 1/2 de ceapă
- un pumn de varză (eu am folosit albă și roșie)
- ulei de floarea soarelui
- sare, piper
Cum se face:
- Se taie julienne varza, morcovul și ceapa. Se călesc 3 minute ăn ulei de floarea soarelui cu un praf de sare și piper. Trebuie încă să rămână crocante.
- Foia de placinta se taie în patrate de aproximativ 15cm. Eu am folosit o singură foaie pentru fiecare plăcințică, dar poți pune două dacă îți plac sa fie nișel mai grosuțe.
- Se asează foaia de plăcintă în romb. La capăt se pune pulled pork-ul și legumele. Se rulează strâns cam de 2 ori. După se împăturesc colturile. Înainte să se închidă rulourile, se unge colțul de jos cu puțină apă. Nu prea multă!
- Se prăjesc în baie de ulei cam 3 minute. si gata. Ai spring rolls cu pulled pork!
- Eu le-am servit cu sos de sweet chili, dar ar merge mai bine cu ceva iaurt cu menta. Just an idea. Poftă bună!







