Recent am făcut această pastă de curry roșie și spuneam că o poți folosi la o grămadă de rețete. Ei bine, asta este una dintre ele. Și e foarte foarte simplă, asumând că mama ta a copt ardei și cam te-ai săturat de salată de ardei copți. Este o supă nu foarte groasă, dar foarte complexă în ceea ce privește aromele. Laptele de cocos cu pasta roșie de curry și dulceața ardeilor copti se completează perfect. E un prânz pe cinste!
Dacă cumva te sperie gândul de a coace ardei, îi găsești în majoritatea magazinelor, la borcan. Sunt la fel de delicioși. Cât de spre supă, eu folosesc supă la cubuleț.
Pentru 4 porții ai nevoie de:
- 5-7 ardei copți
- 200 ml de lapte de cocos
- 2-3 linguri de pastă de curry roșie
- 500 ml de supă de legume
- o mână de alune, eu am folosit caju
- busuioc, opțional
- sare
Instrucțiuni:
- Se pun toate într-o oală și se lasă să clocotească la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
- Se pasează totul în blender. Dacă dorești ca totul să aibă o consistență fina, se poate trece printr-o strecurătoare. Potrivește-o de sare.
- Se pun alunele și busuiocul. Se poate adăuga și lapte de cocos. Poftă bună să aveți!