Mie îmi place să mănânc gulia așa simplă, tăiată felii cu sare. Dar din când în când mai pun și de o salată. Pe lângă gulie și ghimbir, nu mai ai nevoie decât decât de ulei neutru de floarea soarelui, usturoi, lămâie și sare. Și ai făcut cea mai delicioasă salată de gulie.
Dacă ai ulei de susan prin casă poți să o încerci și pe asta. Tot ce ai nevoie pentru ea este tot de o gulie și niște sos de soia. Ah! Să nu uit. Lasă gulia la rece înainte să o tai. O să vezi de ce.
Ai nevoie de:
- 1 gulie
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 cățel mic de usturoi ras
- 1 lingurință mică de ghimbir ras
- 1 lingurință de zeamă de lămâie
- ardei iute, câteva felii
- sare
Cum se face:
- Se rade gulia pe răzatoarea mare
- Într-un castronel se amestecă uleiul cu ghimbirul ras, usturoiul ras, zeama de lămîie și sare. Se lasa 5 minute sau chiar 10 la frigider ca să se aromatizeze uleiul.
- Se amestecă cu gulia și se pune ardei iute pe deasupra.
