Salata tailandeză cu varză este printre preferatele mele. Are usturoi, ulei de susan și sos de pește (ultimul este baza mea în bucătarie) ceea ce o face incredibil de gustoasă. O salată pe bune. După ce urmărești rețeta asta de câteva ori, o să îți dai seama de preferințe și o să o poți schimba după bunul plac. Caju în loc de alune. Mai mulți ardei grași si mai puțină varză. Eu zic că ar merge de minune și o gulie înăuntru. Dar o să îți dai seama de ingredientele ce vor face salata asta tailandeză cu varză extraordinară.
Uleiul de susan și sosul de pește nu sunt ingrediente comune ce le găsești prin bucătarie. Așa că daca nu ai drum, sau nu ai de unde lua, poți prăji semințe de susan și să le presori pe deasupra iar în sos să pui nițel mai mult usturoi. Aroma va fi diferită, dar te asigur că va fi la fel de gustoasă.
Ai nevoie de:
Pentru salată:
- 1/2 de varză nouă mică
- 1 ceapă roșie (mică)
- 1 morcov potrivit
- 1/2 castravete fabio sau 2-3 cornichon
- 1 pumn de alune
- 1/2 ardei gras
- coriandru sau busioc pentru decorat
Pentru sos:
- 3 linguri de ulei de floare soarelui
- 1 linguriță rasă de zahăr
- 1 lingură de sos de pește
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 lingură de sos de susan
- 1 catel mic de usturoi ras (opțional)
- 1/2 lingurință fugi chili (opțional)
Cum se face:
- Se taie legumele pentru salată:
- Varza fideluță
- Ceapa peștisori
- Morcovii, ardeii și castraveții betișoare lungi și subțiri
- Alunele se zdrobesc
- Se amestecă ingredientele pentru dressing.
- Întru-un bol se amestecă toate legumele cu dressingul. Se presoară alunele pe deasupra împreună cu busuiocul sau coriandrul.
- Poftă bună!

