Știu că acum ar trebui să pun rețete cu pască, ouă și alte cele. Dar de data asta eu propun sălățele pentru masa de paște. Pe lângă ouă, drob și fripturici e bine să avem și o gustare de ceva proaspăt care să te revigoreze.
Pentru salata asta am folosit fasole grasă la conservă, dar merge orice tip de fasole găsești. Bineînteles că cea mai bună este fasolea albă fiartă de tine, pentru că e nițel mai tare decat cea la conservă.
Un alt lucru care îți va eleva salata este să murezi ceapa puțin înainte. Ideal ar fi 30 de minute, dar până și 10 minute fac diferența. Nu mai e așa pungentă și e mai plăcută ca textură. Pentru a o mura amestecă părți egale de apă și oțet împreuna cu o linguriță de zahăr alătui de un vârf de sare. Pune rondelele de ceapă tăiate astfel încat să fie acoperite de compoziție si gata!
Pentru salată de fasole ai nevoie de:
- 2 conserve de fasole grasă (butter beans)
- 1 ceapă roșie
- 1 legatură de pătrunjel
- 2 roșii
- ulei
- otet
- sare, piper
Cum se face:
- Ceapa se taie rondele și se pune 10 minute (cel mai bine ar fi 30) la murat în o solutie care conține părți egale de apă și oțet. Am explicat mai sus.
- Roșia se taie cubulețe, iar pătrunjelul se toacă.
- Se amestecă fasolea grasă cu roșia și pătrunjelul.
- Se toarnă 2, 3 linguri de ulei și una de oțet. Ai grijă la ce oțet folosești, dacă este oțet din vin folosește mai puțin.
- Potrivește de sare și piper și pune ceapa pe deasupra. Poftă să ai!

