Ssalată asiatică cu pomelo și alune, sau mai simplu zis „Salata mea preferată”. Nu glumesc când zic că sunt absolut îndrăgostită de salata asta, și când îmi iau ingredientele… cam asta mânânc de cel puțin 2 ori pe zi. E super simplă, și atât de aromată. Cred că nu trebuie să îți mai spun de sosul de pește, care începe să devină nelipsit din cămara mea. Să nu te sperii de miros, cu toate că nu este chiar plăcut, dă un gust super la această salată. Ceea ce vreau să zic e că e degeaba fără sosul de pește.
Salata asta merge excelent lângă grătare de tot felul, șnițele și chiar și goală. Da. E atât de super. Ah, și dacă te întrebi de ce pomeloul meu este roz, ei bine de curând am aflat că este și pomelo roșu. Nu diferă deloc la gust.
Ai nevoie de:
Pentru salată:
- cam un sfert de pomelo, depinde de mărime
- rucola
- o ceapă roșie mică
- alune
Pentru dressing:
- 1 lingură ulei de floarea soarelui/vegetal
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură oțet de mere (sau lâmâie)
- 1 linguriță zahar
- chilli – după gust, 1/2 linguriță eu pun de obicei
Instrucțiuni:
- Se iau ingredientele pentru dressing și se amestecă viguros.
- Se taie alunele cu un cuțit iar ceapa se feliază subțire.
- Se amestecă cu rucola si pomelo, se toarnă dressingul și poftă bună să aveți!