Skip to main content

Vă plac dovleceii, nu? Și mai ales că acum sunt în sezon ar fi păcat sa nu profităm la maxim. Dovlecelul este o legumă destul de versatilă. Rețeta de mai jos e numai bună pentru o cină ușoară, sau ca un acompaniament (ce-mi place cuvântul ăsta) la vre-un piept de pui sau o friptură bună în sânge. Sau, și mai bine, alături pune niște orez și bam! ai un prânz sățios.

De multe ingrediente nu ai nevoie, dar unul este esential: uleiul de susan. Uleiul ăla îi va da o dimensiune, un gust care te va face să nu te poți opri din mâncat.  Îl găsești la majoritatea supermarketurilor mari, și chiar și la Lidl dacă mai au produse rămase de la săptamâna asiatică.

Ai nevoie de:

  • 1 dovlecel mediu
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingură ulei de susan
  • 1 linguriță oțet de mere
  • sare

Cum se face:

  1. Se ia dovlcelul se spală și se taie betișoare cam de 1 cm. Betisoarele se pun într-un castron si se amestecă cu o lingură de ulei de susan, și un praf de sare.
  2. Se încinge grillul și se pune dovlecelul pe grill. Se lasă cam 10 minute și apoi se intoarce pe partea opusă.
  3. Se scot și se pun pe o farfruie.
  4. Într-un castron se amestecă 2 linguri de sos de soia, cu o linguriță de oțet de mere și una de ulei de susan.
  5. Se pun peste dovlecei și opțional se presoară cu semințe de susan. Poți să arunci și o ceapă verde dacă ai! Poftă bună!

Leave a Reply