A devenit mic dejunul meu preferat. Practic este o salată bulgărească cu cous cous și mici artificii, care te va pregăti pentru o zi lungă. Pentru cous cous, recomand să fie înmuiat în supă de pui/legume (la cubuleț) deoarece îi va da o „dimensiune a aromei”. Iar dacă nu l-ai gătit până acum, să nu-ți fie frică; trebuie doar să ai grijă să nu pui prea multă apă. Ah.. și încă ceva : cumpărați măsline cu sâmburi (sunt mult mai aromate) și scoateți sâmburele strivindu-le cu mână.
Pentru 2 porumbei ai nevoie de:
- 1 roșie
- 1/2 ardei gras
- 10-15 măsline negre
- 1/2 ceapă mică
- 1 castravete mic
- 4 linguri cous cous
- 80 grame feta
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță oregano
- 2 felii bacon
- 2 ouă
- ardei iute
- sare, piper
Instrucțiuni:
- Într-o tigaie fără ulei se pune baconul, și se lasă la foc mic până când acesta devine crocant. Se scoate pe o farfurie și se sfarmă cu mâna.
- Într-un bol se pun cam 3 -4 linguri de cous cous și se acoperă cu apa/supă (cam 1 deget deasupra cous cous-ului). Se acoperă și se lasă la înmuiat cam 5 minute.
- Roșia și feta se taie cubulețe, ceapa peștișori. Castravetele se tăie în două, pe lungime. Folosind o lingură, se scot semințele, apoi se feliază. (Ajută salata să nu fie apoasă)
- Se amestecă legumele cu cous cous, sare, piper, oregano, uleiul de măsline și zeama de lămâie.
- Ouăle se prăjesc cam 2 minute, având grijă ca gălbenușul să fie moale. Se pune ochiul pe deasupra, se presoara cu bacon și ardei iute feliat. Poftă bună!
Interesanta optiune pentru micul dejun! 🙂 Imi place!!