Skip to main content

Anca, una din fetele minunate cu care fac brunchuruile mi-a redeschis apetitul pentru pastele putanesca. A trecut atât de mult timp de când nu le-am mâncat încât nici nu-mi puteam să îmi amintesc dacă îmi plăceau sau nu. Așa că într-o seara, pe terasa ei minunată mi-a pus în față o porție de paste proaspete înecate într-un sos roșu cu anșoa, capere și măsline. Atât de rustice și de perfect a fost gustul încât i-au adus aminte de mare.

Este binecunoscut faptul că peștele și brânza nu ar trebui să fie în aceiași farfurie, dar eu zic că în anumite cazuri putem trece cu vederea. În pastele putanesca o mână proaspătă de parmezan ras merge ca uns. Mai are rost sa spun ca sosul de roșii este esențial? Dacă ai cumva unul făcut în casă de p mamă, bunică sau soacră ar fi perfect, dar niste roșii dulci cuburi la conservă merg de minune ca înlocuitor. Pastele mele preferate penru rețeta asta sunt spaghetele, dar ar merge la fel de bine niste fusilli, tagliatele sau orice îți poftește inima.

Dacă ai făcut cel puțin o porție de spaghete în viața ta de vei descurca de minune cu astea. Singurul lucru esențial este să lași anșoal să se topească în uleiul de măsline.

Pentru două porții ai nevoie de:

  • 160gr de spaghete
  • 2 -3 (depinde de mărime) fileuri de anșoa
  • 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 conservă de roșii cuburi sau sos făcut în casă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 mănă de măsline
  • 1 lingură de capere
  • sre, piper

Cum se face:

  1. Pastele se pun la fiert.
  2. Se încinge uleiul în o tigaie și se adaugă usturiul și anșoaul. Se lasă până când ansoaul se dezintegrează și se topește în ulei; cam 2 minte la foc mic.
  3. Se adaugă măslinele și caperele și se amesteca bine. După jumătate de minut se pune și sosul de roșii.
  4. Se lasă să se ajungă la consistența dorită după care se adaugă și pastele și se îneacă în sos. Poftă!

Leave a Reply