Skip to main content

Putem spune acuma că hummusul a devenit ceva atât de obișunuit, încât nu ne-ar surpinde să apară într-un colț pe masa de crăciun sau de paște, dovada a mamei tale că ține pasul cu vremea. Am deja o rețetă de hummus pe blog, dar cea de mai jos are un gust complet diferit. Hummusul ăsta nu are tahini. Și dacă ești destul de încăpățânat și nu mai adaugi apă, poate deveni foarte ușor un pate.

Eu cred că rețeta asta e mai aproape de casă, având în vedere că folosim ingrediente bine cunoscute pe meleagurile noaste. Da, mă refer la umila și binecunoscuta sămânță. Pasta de susan este înlocuită cu succes de semințe de floarea soarelui. Chimionul și cuișoarele îi dau un aer oriental, dar care nu umbrește năutu. Ce-i drept textura e diferită, este mult mai închegat. Poți să adaugi apă și să îl faci mai apos, după cum e pofta inimii.

Pentru un bol ai nevoie de:

  • 1 conserva de naut
  • 50grame de seminte de floarea soarelui, prăjite
  • coaja de la o lămâie
  • zeama de la un sfert – jumătate de lămâie (după gust)
  • ½ linguriță chimion
  • ½ lingurință de coriandru măcinat
  • ½ lingurință de chili
  • 2 cuișoare date prin răzătoare
  • 1 un vârf de cuțit de nucșoara
  • 1 catel de usturoi dat prin răzatoare
  • sare

Cum se face

  1. Într-un procesor se pun semințele si se lasă până când devine ca o pasta – aproximativ 2 minute.
  2. Se adaugă năutul cu lămâia, usturoiul și condimentele.
  3. Blenduim cam 3-5 minute până când devine o pastă. Se adauga apa cam cate o lingură pentru a obține consistența dorită.
  4. Poftă buna!

Leave a Reply