Skip to main content

Dacă nu știi până acum, ceea ce e puțin probabil, află că am făcut un brunch cu încă trei fete. Despre cum a fost poți citi chiar aici, dar am promis că o să pun rețetele de la ceea ce ne-a plăcut fiecăreia să gătim.

Prima e Ildiko, care a făcut niște roșii caramelizate pe un pat de iaurt cremos. O combinație care nu e des întâlnită pe la noi, dar dacă ai auzit de Ottolenghi cu siguranță îți va suna cunoscut. Poate că ți se va părea prea simplă, dar crede-mă că este surpinzător de aromată. O sugestie e să fii sigur(ă) că roșiile sunt fierbinți pentru a topi ușor iaurtul și a creea o zamă numai  bună de înmuiat un colț de pâine.  Și dacă nu știi cine e Ildiko, iat-o în plină acțiune la brunch. Nu îi place să urmeze rețete ci doar să se inspire. And she loves spices.

Dar revenind la roșiile minune.  Uite de ce ai nevoie pentru a face un platoaș de împărțit între prieteni.

Ingrediente:

  • 350 gr roșii cherry
  • 3 linguri de ulei de măsline preferabil
  • 1 linguriță de chimion (condimentul ei preferat)
  • 1/2 lingurință de zahăr
  • 3 căței de usturoi pisați
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 250 gr de iaurt grecesc
  • praf de chili după gust
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se încălzește cuptorul (mic spre mediu) sau 200 de grade.
  2. Se pun roșiile într-un bol cu toate mirodeniile și ulei. Tot înafară de iaurt.
  3. Se dă la cuptor cam 20 de minunte. Și dacă ai gril vreo 6-8 minute la gril.
  4. Pregătește iaurtul. Poți pune un pic de coajă de lămâie în el împreună cu niște sare.
  5. Când roșiile sunt gata  le pui peste iaurt și le servești cu pâine. Poftă să aveți!

 

Leave a Reply