Skip to main content

Recent am descoperit că-mi plac sardinele. Da’ tare mult. Sunt și convenabile ce-i drept. Iți faci provizii și când te pălește pofta de o gustare, bam desfaci conserva, un pic de lămâie, un pic de sare, totul așezat frumos pe o felie de pâine prăjită. Mai pui și o felie de ceapă dacă ești singură acasă si gata!

Ei bine pastele astea au un gust total diferit de mica gustare cu sardine. Caperele și lămâia înveselesc biata conservă iar mărarul te suprinde și te duce cu gândul la ceva familiar. Eu uram de-a dreptu’ mărarul, dar de la un timp am încept să îl redescopăr, să îl înteleg și să nu îl mai arunc prin toate salatele așa cum facea a mea mama.

Pastele astea se fac cât ai zice pește (hehe) și cu ingrediente de prin frigider. Să știi că mărarul e esențial, dar în lipsa lui poți încerca cu niște pătrunjel. Dar recomand din suflet niște mărar.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 160 grame tagliatelle
  • 1 conservă de sardine
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 lingurințe de capere
  • zeama de la un sfert de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • marar proaspăt
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet în apă cu sare.
  2. Într-o tigaie, la foc mic se încălzește  2 linguri de ulei de măsline.
  3. Se taie usturoiul feliuțe subtiri și se sotează în ulei pentru 1 minut.
  4. Se adugă sradinele și cam 1/2 de lingură din uleiul în care au stat. Se invârte puțin pentru a nu dezintegra sardinele, încă vrem bucați mari. Se lasă un minut cât sp se incălezească.
  5. Se adauga caperele și zeama de lămâie și dupa 30 de secunde și pastele.
  6. Se învârt bine și apoi se pun pe o farfurie. Se presoară piper și mărar din plin. Poftă bună!

Leave a Reply