Vara îmi place să mănânc tarte. Nu știu de ce le prefer, dar parcă caldura și o tartă cu salată alături merge de minune. Principiul de tarte tatin este fix de o tartă pe dos. Cea mai cunoscută este cea cu mere, dar astăzi mergem pe praz. E foarte simplă de făcut. Aluatul de foietaj îl iau din comerț ceea ce îți recomand și tie, iar o tigaie de fontă să știi că te ajută mult aici. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă e să speli bine prazul că nu știi ce găsești prin el.
Ai nevoie de
- 2 bucati de praz medii
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 bucată aluat de foietaj
- 2 linguri mari de shiro miso (pastă de miso albă)
- 1/2 linguriță de semințe de fenicul
- un pumn de parmezan ras
- 1 linguriță de zahăr brun
- 1 lingură de sos de soia
- 1 gălbenuș de ou
Cum se face
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade mod convecție.
- Se taie prazul pe jumătate si se spală bine. Se usucă.
- Se pun două linguri de ulei de măsline în tigaie.
- Măsurând coarda tigăii de fontă, incepi să tai bucatile de praz astfel încâ să încapă din o parte în alta perfect. Se taie astfel încât să acopere toată tigaia și se asează cu fața în jos. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
- Până atunci se face sosul de miso. Se combină miso cu o lingură de apă fierbinte, o linguriță de zahăr, si puțin fenicul zdrobit. Dacă ai sake poți pune si o lingură de sake.
- Se taie o foaie de aluat de foietaj cât diametrul tigăii.
- Se scoate prazul și se pune mxitura de miso printre bucătelele de praz.
- Se acopera bine cu foaia de foietaj. Se împunge cu o furculiță. Se dă cu gălbenuș de ou.





