Skip to main content
Aș vrea să am un nume pentru pastele astea, dar cum le-aș zice? Ragu bolognese? Nici măcar eu nu stiu ce îs. As putea să le spun paste cu ingrediente de prin frigider, dar vezi tu nu este naparat cel mai apetisant nume. Așa să le numim fix ceea ce sunt paste cu sos roșu și carne de porc. Îs o minunăție!

Mi s-a pus pata pe ele de când le-am încercat la Zama, un local tare simpatic din Cluj care e musai să-i treceți pragul. Le-am făcut acasă și nu am fost dezamăgită. Partea cea mai bună e că face un prânz tare delcios. Cu cât sosul stă mai mult la frigider cu atât se întrepătrund mai bine.

Dar, dacă chiar vrei să mănânci aceste delicioase paste trebuie sa știi că este foarte important să iei niște roșii (proaspete sau la conservă) foarte bune. Oricât de calitativă ar fi carnea de porc pe care o alegi, nimic nu va salva sosul dacă folosești roșii fără gust și acre. Cea mai simplă metodă e să folosești roșii la conservă sau sos de roșii. Dacă alegi varianta de roșii proaspete, va trebui să le decojești și să le dai prin răzătoare.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 160 grame de paste – de preferiat linguine sau tagliatele
  • 1 lingură de ulei
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1/2 de conservă de roșii tocate sau 2-3 roșii proaspete sau 200ml de sos de roșii
  • 100-150 grame carne de porc
  • 1 tijă de țelină verde sau rădăcină de țelină
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Se taia ceapa, țelina și usturoiul mărunt și se călește în o lingură de ulei cu puțină sare.
  3. Se pune carnea de porc și se prăjește până când capată o culoare maronie, uniformă.
  4. Se adaugă sosul de roșii cu puțină apă, cam jumătate de cană. Se adaugă cimbrul și oregano și se lasă la foc mic până când scade.
  5. Se pun pastele și se amescă. Se adaugă piper din belșug și se servesc. Poți pune și niște brânză rasă pe deasupra, merge de minune.

Leave a Reply