Skip to main content

Pentru salata japoneză de morcovi să știi că probabil ai toate ingredientele deja în frigider: morcovi, oțet de mere si zahăr. Dacă ai oțet de orez e și mai bine, dar eu îl înlocuiesc cu success cu cel de orez, e tot pe acolo.

Dacă ai și gulie e super

Tradițional Namasu, cum se numește rețeta asta, este făcută cu gulie și morcovi. În perioada asta nu am găsit gulie bună, așa ca iarnă o mănânc super simplă, doar cu morcov și oțet.

Trebuie să lași morcovii la sărat

Morcovii trebuie lăsați la sărat. După ce îi tai feliuțe julien, îi presori cu sare și ii lași undeva la 10 minute. Nu poți sări peste pasul ăsta. Sarea le schimbă toată compoziția, scoate apa din ei și devin mult mai moi. Eu am tăiat morcovii cu un peeler julien ca ăsta. Dacă nu ai, taie fâșii cu un curățător de legume normal, și apoi taiele bastonașe.

Fii sigur/ă să guști dressingul înainte

După ce faci dressing-ul asigură-te că guști totul înainte. Spre exemplu, eu îl prefer uneori mai dulce și mai adaug puțin zahăr.

Ai nevoie de:

  • 3 morcovi medii
  • 4 linguri de oțet de mere sau oțet de orez
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de apă
  • sare

Cum se face:

  1. Se curăță morcovii și se taie julien. e presaară cu sare și se lasă minim 10 minute.
  2. Între timp, se face dressingul. Se amestecă 4 linguri de oțet de mere, 2 de apă si una mare cu zahăr și se pune ușor la încălzit până când se dizolvă zahărul.
  3. Se strâng morcovii în pumn de toată zeama. Se gustă unul, dacă sut prea sărati poți să îi clătești cu apă și să îi storci bine.
  4. Se pune dressingul pe deasupra și gata. Eu am pus și niste semințe de susan, dar e total opțional. Poftă!

Leave a Reply