De salată de castraveți sigur ai mai auzit, dar dacă tot ai Chili Oil prin frigider eu zic să îi dai un twist. Rețeta în sine e foarte simplă, dar trebuie neapărat să nu sari peste pasul cu lăsaltul la sărat. După ce lași castraveții 5 minute cu sare, va scoate apa din ei și se vor simți mult mai aromați. Dacă nu, poți risca să ai un gust destul de fad.
Ai nevoie de:
- un castravete
- 1 lingură de sos de soia
- 1 lingură de chili oil
- 1/2 linguriță de zahăr sau miere
- 1 linguriță, chiar două de oțet de mere
- 1-2 căței de usturoi pisați
- sare
Cum se face
- Feliază subțire un castravete peste care pui cam jumătate de linguriță de sare
- Lasă cam 5-10 să iasă apa din ei. După stoarece-i bine cu mainile, în o sită etc.
- Sosul: se amestecă toate ingredientele pentru sos și se toarnp deasupra.
- E servită cel mai bine rece lângă pui sau alte minunății

