Skip to main content

De salată de castraveți sigur ai mai auzit, dar dacă tot ai Chili Oil prin frigider eu zic să îi dai un twist. Rețeta în sine e foarte simplă, dar trebuie neapărat să nu sari peste pasul cu lăsaltul la sărat. După ce lași castraveții 5 minute cu sare, va scoate apa din ei și se vor simți mult mai aromați. Dacă nu, poți risca să ai un gust destul de fad. 

Ai nevoie de:

  • un castravete 
  • 1 lingură de sos de soia 
  • 1 lingură de chili oil 
  • 1/2 linguriță de zahăr sau miere
  • 1 linguriță, chiar două de oțet de mere
  • 1-2 căței de usturoi pisați
  • sare 

Cum se face

  1. Feliază subțire un castravete peste care pui cam jumătate de linguriță de sare 
  2. Lasă cam 5-10 să iasă apa din ei. După stoarece-i bine cu mainile, în o sită etc. 
  3. Sosul: se amestecă toate ingredientele pentru sos și se toarnp deasupra. 
  4. E servită cel mai bine rece lângă pui sau alte minunății 

Leave a Reply