Skip to main content

Pâinici calde delicioase, gata de uns cu unt. Dacă te sperie gândul de a face pâinici, să știi că astea nu au nevoie de frământare, astea nu prea au nevoie de nimic chiar decât să amesteci ușor niște ingrediente. Chiar aș putea spune că e terapeutic, mai ales partea în care freci untul cu făina cu mâinile.

Să ai grijă e sa nu frămânți aluatul pea tare, ca dupa o să iasă gumoase. Tot ce îți dorești sunt să îți iasă niște biscuiți, pâinici moi, parfumate și pline de arome. Dacă nu ai blue cheese, brânză cu mucegai înlocuiește cu ce brânză îți poftește inima. Poți să faci și fără, dar toata combinația asta e top.

Ai nevoie de:

  • 220 gr faina 00
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 50 gr unt
  • 2 legături mici de leurdă, aprox 30 gr
  • 100ml lapte
  • 1 ou 100gr brânză cu mucegai mai tare

Cum se face:

  1. Se amestecă făina cu jumătate de linguriță de sare și jumătate de praf de copt.
  2. Se taie untul cubulețe și apoi se pune în făină.
  3. Cu mâinile se amestecă bine tot, până când totul define asemănător cu textura nisipului. Încă mai vrei să fie cocoloașe.
  4. Rupi și brânza in mână, o sfărâmi si o adaugi si pe ea în făină. Sa nu fie prea fină, vrei să ai bucățele aromate în pâinicile tale
  5. Separat, într-un blender se pun cam 7 fire de leurdă cu 100 ml de lapte și se dau rapid câteva secunde până când laptele devine verde. Asta o să intensifice aroma leurdei
  6. În lapte adaugi un ou și amesteci bine.
  7. Restul de leurdă se taie fideluță
  8. Se adaugă peste faina laptele infuzat alături de leurda tăiată fideluță. Se amestecă cu o lingură până când se încorporează
  9. Aluatul se pune pe un blat dat cu o mânuță de făină și se face o turtă rotundă care se împarte în patru. O să ai nevoie de putină făină pe el deoarce e lipicios.
  10. Se dă la cuptor la 180 de grade aproximativ 30-40 de minute. Încearcă dupa 30 de minute cu o scobitoare și ar trebui sa nu se lipească aluatul de ea.
  11. Poftă bună!

Leave a Reply