Aș vrea sa pot scrie porumb la cuptor cu maioneză japoneză, dar aș minți ca am folosit maioneză combinată cu sriracha.
Toată ideea asta a de a face un fel de tentacule din știuleții de porumb a fost viralizată prin 2018 de Ottolenghi. El le prăjea în baie de ulei, cel puțin asta am găsit pe câteva site-uri, dar nu am dat niciodată rețeta propriu zisă.
Așa că am preluat doar ideea și i-am făcut cum mi-a poftit inima în acel moment: condimentați cu chimion și puțin chili și dați la cuptor. Delir!
Ce porumb să folosesc?
Mie îmi place de mor porumbul tânăr, zaharat. Știu ca nu e cel cu care am crescut, dar pentru rețeta asta de porumb la cuptor ăla merge de minune.
Ai nevoie de:
- 1 știulete de porumb
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță de oregano
- 1/4 linguriță de boia afumată
- 1/4 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de zahăr
- 1/4 chili pudră
- 1 linguriță de ulei, chiar 2
Cum se face:
- Cu un cuțit bine ascuțit și cu o mână puternică se taie știuletele in 4.
- Condimentele se amestecă cu ulei până când se face o pastă
- Se unge porumbul cu tot maglaviasul.
- Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade
- Se înmoaie în maioneză combinată cu sriracha. Dacă vrei sa fie mai fresh puțin se poate stropi cu lime
- Poftăăăă!


