Skip to main content

Aș vrea sa pot scrie porumb la cuptor cu maioneză japoneză, dar aș minți ca am folosit maioneză combinată cu sriracha.

Toată ideea asta a de a face un fel de tentacule din știuleții de porumb a fost viralizată prin 2018 de Ottolenghi. El le prăjea în baie de ulei, cel puțin asta am găsit pe câteva site-uri, dar nu am dat niciodată rețeta propriu zisă.

Așa că am preluat doar ideea și i-am făcut cum mi-a poftit inima în acel moment: condimentați cu chimion și puțin chili și dați la cuptor. Delir!

Ce porumb să folosesc?

Mie îmi place de mor porumbul tânăr, zaharat. Știu ca nu e cel cu care am crescut, dar pentru rețeta asta de porumb la cuptor ăla merge de minune.

Ai nevoie de:

  • 1 știulete de porumb
  • 1 linguriță de chimion
  • 1 linguriță de oregano
  • 1/4 linguriță de boia afumată
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/4 chili pudră
  • 1 linguriță de ulei, chiar 2

Cum se face:

  1. Cu un cuțit bine ascuțit și cu o mână puternică se taie știuletele in 4.
  2. Condimentele se amestecă cu ulei până când se face o pastă
  3. Se unge porumbul cu tot maglaviasul.
  4.  Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade
  5. Se înmoaie în maioneză combinată cu sriracha. Dacă vrei sa fie mai fresh puțin se poate stropi cu lime
  6. Poftăăăă!

Leave a Reply