Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Skip to main content

Ouă cu kimci,papară cu kimchi, kimchi eggs, zi-le cum vrei tu, dar ceea ce te rog e neapărat să le încerci.

Ce e kimchi?

E o varză murată chinezească picantă. Nu se folosește varza comună, ci varză napa, care la noi în magazin o găsești sub denumirea de varză china (I know). Se face o pastă din ghimbir, usturoi, ardei iuți gochugaru, pastă de creveți și sos de pește și amestecă cu fâșii de morcov, gulie și ceapă verde. Fermentarea se produce la temperatura camerei pentru aproximativ 2 săptămâni. Asta e rețeta generală, știm foarte bine că diferă de la familie la familie, cum și la noi diferă rețetele de murături.

De unde poți lua kimchi?

Dacă ești din Cluj găsești kimchi la Taste of Asia de pe București sau Korean Mart din Mihai Viteazu. Știu că Taste of Asia găsești și în Iași, în spate la Moldova și în Timișoare.

Pentru o porție de ouă cu kimchi ai nevoie de:

  • 1 lingură cu vârf de kimchi
  • 2 ouă
  • semințe de susan prăjite
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Cum se face

  1. Se bat ouăle.
  2. În o tigaie de teflon se încălzesc 2 linguri de ulei la foc mediu.
  3. Se prăjește pentru 2 minute kimchi-ul amestecând din când în când.
  4. Se adaugă ouăle batute. După 20- 30 de secunde sau când a început să se vadă o peliculă pe fund, se amestecă.
  5. După ce au evenit opace se scot și se presoară cu semințe de susan prăjite.

Leave a Reply

Close Menu