Skip to main content

În ultimul timp încerc să folosec cât mai multă „materie primă” de sezon. Iar acuma e plin de leurdă peste tot. Și pe lângă pesto, omletă și ciorbă sau supe poți încerca și salata asta de cartofi cu leurdă.

Am dat de cartofi noi la piață, dar salată asta merge la fel de bine cu niște cartofi normali, preferabili roșii. Datorită faptului că nu sunt așa bogați în amindon, își mențin foarte bine forma când se fierb. În plus, au coaja foarte subțire și nu trebuie să îi decojești.

Leurda am încorporat-o în dressing, dar dacă îți palce așa de mult poți pune și câteva fire proaspete în salată. Numa’ să nu fii prea darnic, că dacă scăpi prea multă nu va avea aroma plăcută de subtilă de leurdă, ci își va aduce aminte de iarba proaspăt tăiată.

Pentru o salată de cartofi cu leurdă pentru două persoane ai nevoie de:

Pentru salată:

  • 6 cartofi noi
  • 2 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 1 castravete
  • cateva fire de mărar

Pentu sos:

  • 4 linguri de iaurt
  • 4-6 fire de leurdă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de oțet de mere sau 1/2 lingură zeamă de lămâie
  • sare

Cum se face:

  1. Se fierb cartofii în apă sărată până când se înțeapă ușor cu furculița (aprox. 20 de minute). După ce se răcesc se taie felii groase.
  2. Ouăle se fierb tare.
  3. Se taie ceapa și castravetele feliuțe subtirii.
  4. Într-un blender se amestecă uleiul, mustar, zeama de lămie, leurda și sarea. După se amestecă cu iaurtul într-un bol. Dacă le amestei pe toate în blender s-ar putea să îți iasă sosul mult prea apos.
  5. Se așsează sosul pe funcul castronului, apoi se pun cartofii, castraveții, ouăle și ceapa. După care se pun și câteva fire de de mărar, chiar si cozi de ceapă verde.
  6. Se presoară totul cu piper. Poftă să aveți!

Leave a Reply