Skip to main content

Dacă îți plac pastele putanesca o să îți placă și această versiune simplificată de paste cu sardine. Ideea e ca toate ingredientele vin din camară, mai puțin usturoiul. Eu o fac super des când mai am o sardină amărâtă ramasă prin conservă, sau când doresc sa ma desfăt. Să fiu sincera cel mai des se întâmplă după ora 21:00 când iau ocazional a doua cină.

Cele mai bun tip de paste sunt clasicele spaghete. Din grâu dur gatite al dente. Ce înseamnă al-dente? Trebuie să se rupa atunci când muști cu dintii din ea. Să aiba textura s anu fie pilaf dar când o capsezi cum s-ar zice sa se rupă. Și să nu arunci spaghete pe pereți să vezi dacă e gata. Nici să mergi creștinește după ceea ce scrie pe pachet. Trebuie doar să guști. Și asta e valabil la orice. Asta e secretul mâncării buneȘ să o guști la orice pas și nu uita: poți oricând adăuga.

Dacă nu îți place peștele încearcă varianta asta cu anghinare.

Pentru o porție de paste cu sardine ai nevoie de:

  • 80gr de paste uscate
  • 1 lingură cu varf de pastă de tomate
  • 1 sardină mare la conservă în ulei
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță zahăr
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se pun 2 litrii de apă la fiert cu o lingură de sare. Când apa începe să faca bulbuci atunci se adaugă pastele.
  2. Se încinge o tigaie la foc mediu spre mic. Sardina sfarmițată se sotează în 3 linguri de ulei.
  3. Dupa 1 minut se adaugă și usturoiul tăiat feliuțe subtiri și se lasă cam 2 minute.
  4. Se adaugă 1 lingură cu vârf de pastă de tomate si se amestecă. Imediat după se pune cam 50 ml de apă de la paste.
  5. Se amestecă bine și se adugă puțină sare și o lingurință de zahăr. Dacă scade prea tare se mai adaugă apă de la de paste.
  6. După 3 minute se gustă și se potrivește de cele trebuincioase. Apoi se trântesc pastele si se amesteca la foc mediu spre mare 30 de secunde amestecând viguros. Se poate adăuga apă de l paste dacă nu e destul de lichid sosul.
  7. Se potrivește de piper si poftă!

Leave a Reply