Păstăi cu usturoi și brânză! Nu sunt păstăile obșunuite pe care le-ai mâncat când erai mic, sau poate cine știe sunt chiar astea, nu știu ce gătea mama ta. Dar îți spun că eu până acum doi ani nu am mâncat păstai. Nu-mi placeau defel, mama gătitndu-le prea mult.
În ulei de floarea soarelui se prăjesc bine păstăile până capătă culoare. Cum încep să s eînegrească se adaugă cam o jumătate de cană de apă. Eu le fac la foc rapid astfel încât ele să rămână puțin crocante. Să nu fie terci. Și tu știi ce bine merg cu lămâie și brânză? Sunt cele mai bune păstăi cu usturoi. Ah și dacă nu îți plac astea mai am o rețetă de păstăi cu alune.
Pentru două persoane ai nevoie de:
- 500 gr de păstai galbene
- coaja rasă de la o lămâie
- zeama de la jumătate de lămâie
- 4 căței de usturoi
- 70-100gr de brânză de burduf sau parmezan
- sare, piper
- 3- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- patrunjel – opțional
Cum se face:
- Se rup capetele păstailor.
- Într-o tigaie (sau wok) se încing 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui în care se adaugă coaja rasa de la lămâie.
- Se pun păstăile și se amestecă virguros la foc mare – ca la stir fry.
- Când începe să prindă culoare se adaugă aproximativ 150 ml de apă (jumătate de cană). Se amestecă și se lasă se se evaporeze apa. Dacă păstile încă sunt crude se mai adaugă încă 100 ml de apă.
- Duă ce s-a evaporat apa se adugă o lingură de ulei (sau unt dacă vrei), usturoiul pisat și se amestecă. După 30 de secunde se pune și zeama de lămâie. Se potrivește de sare.
- Se scoate totul pe un platou și se presoară cu brânză rasă, piper și pătrunjel.


